Schrijf in via onze inschrijfformulieren en ontvang 2% webshopkorting op het cursusbedrag.

3Shape kroon- en brugwerk voor gevorderden

Ontwerpen van kroon- en brugwerk met de 3Shape Dental System Software

De 3Shape Dental System kroon- en bruggentraining is een uitgebreid programma dat is ontworpen om mensen uit te rusten met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om de 3Shape software effectief te gebruiken voor het ontwerpen en vervaardigen van tandheelkundige kronen en bruggen.

Tijdens de training leren deelnemers over de verschillende mogelijkheden en functies van de 3Shape Dental System software, waaronder het maken van virtuele tandmodellen, het ontwerpen van nauwkeurige restauraties en het efficiënte gebruik van geavanceerde tools en opties.

De training behandelt onderwerpen zoals:

  • Inleiding tot het 3Shape Dental System: Deelnemers krijgen een grondig begrip van de gebruikersinterface en navigatie van de software, evenals van de verschillende modules en tools die binnen het systeem beschikbaar zijn.
  • Verwerving van tandheelkundige modellen: Dit deel van de training richt zich op het proces van het vastleggen van intraorale scans en het importeren ervan in de software voor het maken van virtuele tandmodellen.
  • Restauraties ontwerpen: Deelnemers leren hoe ze de ontwerphulpmiddelen van de software kunnen gebruiken om nauwkeurige en esthetisch mooie tandheelkundige kronen en bruggen te maken. Dit omvat het begrijpen van de verschillende beschikbare parameters, materialen en integratieopties voor anatomische databases.
  • Restauratie validatie: De training benadrukt het belang van het optimaliseren van restauraties door het analyseren van marges, occlusie, contour en emergentieprofiel om een perfecte pasvorm en functionaliteit te garanderen.
  • Productie en integratie: Deelnemers maken kennis met het proces van het exporteren van de ontwerpbestanden naar de productietechnologie, zoals CAD/CAM-fabrieken, 3D-printers of uitbestedingscentra.

Tijdens de training doen de deelnemers praktische oefeningen en hands-on activiteiten om het geleerde te versterken en hun vaardigheid in het effectief gebruik van de 3Shape Dental System software te vergroten.

Aan het eind van de training hebben de deelnemers een goed begrip van de mogelijkheden van de software en zijn ze in staat om efficiënt hoogwaardige tandheelkundige kronen en bruggen te ontwerpen en te vervaardigen, rekening houdend met de specifieke eisen en verwachtingen van de patiënt.

date icon

NL: woensdag 16 oktober 2024
BE: donderdag 12 december 2024

clock icon 09u00 - 17u00
locatiepin

NL: Leeuweriklaan 6,
3704 GR Zeist
BE: Mannebeekstraat 33, 8790 Waregem

tekstballon

NL: Nederlands
BE: Nederlands/Frans

krtp punten logo  
euro icon 295 EURO

Over de cursusleider

Youri Van Miegroet is tandtechnieker van opleiding. Sinds jaren is Youri digital trainer. Veel ervaring heeft hij opgedaan door support te geven aan tandartsen en tandtechnici. Deze perfecte combo van training en support komt tot uiting tijdens zijn no-nonsense trainingen. Stap voor stap initieert Youri tandartsen en tandtechnici in de digitale dentale wereld.